15/04/19

Dva Felca u Beogradskoj filharmoniji

Šef-dirigent Beogradske filharmonije nije jedini Felc koji ove nedelje boravi u Beogradu. Gabrijelov otac, Eberhard Felc, čuveni profesor kamerne muzike, drži ekskluzivan masterklas filharmonijskom Gudačkom kvartetu, čiji će završni koncert biti u okviru Muzičkih razgovora, u sredu u 14 časova u Beogradskoj filharmoniji.

Dok Gabrijel Felc intenzivno radi sa orkestrom pripremajući dva nastupa – u četvrtak u Novom Sadu na festivalu NOMUS, i dan kasnije u okviru redovne sezone na Kolarcu, članovi Gudačkog kvarteta imaju veliku čast da sarađuju sa renomiranim profesorom Eberhardom Felcom. Iako ima 80 godina, raspored mu je maksimalno popunjen jer je mentor najuglednijih ansambala sveta. U njegovoj klasi su bili Kvarteti svetskog glasa: Fogler, Faust, Rubens, Atrium, a od 2002. godine mentor je čuvenom Ebene kvartetu.

Tako će program Muzičkih razgovora biti prilagođen završnom nastupu Gudačkog kvarteta Beogradske filharmonije. Kao i obično, domaćin ovih kratkih koncerata u dnevnom terminu biće šef-dirigent Gabrijel Felc, a tom prilikom će publici predstaviti i svog oca.

Ulaz na Muzičke razgovore je slobodan.