15/04/19

Два Фелца у Београдској филхармонији

Шеф-диригент Београдске филхармоније није једини Фелц који ове недеље борави у Београду. Габријелов отац, Еберхард Фелц, чувени професор камерне музике, држи ексклузиван мастерклас филхармонијском Гудачком квартету, чији ће завршни концерт бити у оквиру Музичких разговора, у среду у 14 часова у Београдској филхармонији.

Док Габријел Фелц интензивно ради са оркестром припремајући два наступа – у четвртак у Новом Саду на фестивалу НОМУС, и дан касније у оквиру редовне сезоне на Коларцу, чланови Гудачког квартета имају велику част да сарађују са реномираним професором Еберхардом Фелцом. Иако има 80 година, распоред му је максимално попуњен јер је ментор најугледнијих ансамбала света. У његовој класи су били Квартети светског гласа: Фоглер, Фауст, Рубенс, Атриум, а од 2002. године ментор је чувеном Ебене квартету.

Тако ће програм Музичких разговора бити прилагођен завршном наступу Гудачког квартета Београдске филхармоније. Као и обично, домаћин ових кратких концерата у дневном термину биће шеф-диригент Габријел Фелц, а том приликом ће публици представити и свог оца.

Улаз на Музичке разговоре је слободан.