Languages

Jelena Milašinović

Мenadžer za odnose sa javnošću

 

Mr Jelena Milašinović je diplomirala klavir na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, a zvanje magistra nauka stekla je na Univerzitetu umetnosti, na programu Kulturna politika i menаdžment u kulturi (interkulturаlizаm i medijаcijа nа Bаlkаnu). Stručno usavršavanje u oblasti odnosa s javnošću stekla je na London School of Public Relations u Beogradu.

 

Na poziciji PR menadžera Beogradske filharmonije je od 2013. godine. Kao portparolka institucije, upravlja celokupnim komunikacijama organizacije, osmišljava i sprovodi komunikacione strategije, razvojne projekte društvene odgovornosti i promocije brenda Beogradske filharmonije.

 

Za prvi koncert Beogradske filharmonije na otvorenom, nagrađena je PRiznanjem 2018 u kategoriji PR komunikacija u integrisanim kampanjama koje dodeljuje Društvo Srbije za odnose s javnošću DSOJ. Na narednom konkursu DSOJ, Filharmonijski koncerti za bebe proglašeni su najboljom kampanjom u dve kategorije, za Brend PR i Komunikaciju Društveno odgovornog projekata. Dobitnica je nagrade Kaktus za najbolji PR u 2019. godini od strane Marketing mreže, kao i nagrade Udruženja za tržišne komunikacije Srbije u dve kategorije, Brend PR i Komunikacija društveno odgovornog projekta.

 

Učesnik je brojnih profesionalnih skupova iz oblasti komunikacija u kreativnim industrijama, marketinga i društveno odgovornog poslovanja kao što su: Vivaldi CMO forum Mokrogorske škole menadžmenta, AdCast webinar Marketing mreže, Forum Kreativne Evrope, i konferencije: Disrupt or be Disrupted; Razvoj publike u klasičnoj muzici; CSR Srbija – Pioniri društvene odgovornosti, Šta radi kulturu? Erste banke. Bila je član stručne komisije za konkurse Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije iz oblasti savremenog stvaralaštva – muzika.

 

U radno iskustvo beleži saradnju sa organizacijom Artlink, a u periodu od 2002 – 2012, bila je zaposlena na Akademiji umetnosti kao profesor klavira. Autor je nekoliko studija slučaja iz oblasti komunikacionih strategija, objavljenih u stručnim publikacijama. Njene autorske tekstove objavljuju magazine Elevate i nedeljnik Vreme, i redovni je bloger Fondacije Hemofarm.

 

Jelena Milašinović je član Upravnog odbora Hartefakt fonda od 2019 godine.

 

Kontakt informacije:

 

pr@bgf.co.rs

 

011 2623 396