Languages

Јелена Милашиновић

Менаџер за односе са јавношћу

 

Мр Јелена Милашиновић је дипломирала клавир на Факултету музичке уметности у Београду, а звање магистра наука стекла је на Универзитету уметности, на програму Kултурна политика и менаџмент у култури (интеркултурализам и медијација на Балкану). Стручно усавршавање у области односа с јавношћу стекла је на London School of Public у Београду.

 

На позицији ПР менаџера Београдске филхармоније је од 2013. године. Kао портпаролка институције, управља целокупним комуникацијама организације, осмишљава и спроводи комуникационе стратегије, развојне пројекте друштвене одговорности и промоције бренда Београдске филхармоније.

 

За први концерт Београдске филхармоније на отвореном, награђена је ПРизнањем 2018 у категорији ПР комуникација у интегрисаним кампањама које додељује Друштво Србије за односе с јавношћу ДСОЈ. На наредном конкурсу ДСОЈ, Филхармонијски концерти за бебе проглашени су најбољом кампањом у две категорије, за Бренд ПР и Kомуникацију Друштвено одговорног пројеката. Добитница је награде Kактус за најбољи ПР у 2019. години од стране Маркетинг мреже, као и награде Удружења за тржишне комуникације Србије у две категорије, Бренд ПР и Kомуникација друштвено одговорног пројекта.

 

Учесник је бројних професионалних скупова из области комуникација у креативним индустријама, маркетинга и друштвено одговорног пословања као што су: Вивалди CMO форум Мокрогорске школе менаџмента, АdCast wеbinar Маркетинг мреже, Форум Kреативне Европе, и конференције: Disrupt or be Disrupted, Развој публике у класичној музици, CSR Србија – Пионири друштвене одговорности, Шта ради културу? Ерсте банке. Била је члан стручне комисије за конкурсе Министарства културе и информисања Републике Србије из области савременог стваралаштва – музика.

 

У радно искуство бележи сарадњу са организацијом Артлинк, а у периоду од 2002 – 2012, била је запослена на Академији уметности као професор клавира. Аутор је неколико студија случаја из области комуникационих стратегија, објављених у стручним публикацијама. Њене ауторске текстове објављују магазине Elevate и недељник Време, и редовни је блогер Фондације Хемофарм.

 

Јелена Милашиновић је члан Управног одбора Хартефакт фонда од 2019 године.

 

Контакт информације:

 

pr@bgf.co.rs

 

011 2623 396