25/12/18

Klasika u klabingu? Nemoguće!

Od ove sedmice klasična muzika osvaja i klupsku scenu Beograda. Pored vrhunskog redovnog programa, po kom se Beogradska filharmonija ponosno može takmičiti sa najvećim svetskim muzičkim institucijama, trudimo se da Beogradu i Beograđanima ponudimo još širi spektar aktivnosti i približimo im klasiku. Uz otvorene probe za decu, koncerte za bebe i specijalne vanredne koncerte četvrtkom iz ciklusa “Unterhaltovanje”, Beogradska filharmonija je odlučila da svoje polje delovanja proširi i na jednu od sfera po kojima je Beograd među najpoznatijim gradovima u Evropi – klabing.

U saradnji sa našim prijateljima iz kluba Taman, koji se nalazi u centru najpoznatije beogradske noćne destinacije, Savamale, ovog petka organizujemo afterparti Novogodišnjeg koncerta BGF pod nazivom “Late Night Classic”. 28.12. na pomenutoj lokaciji, sa početkom od 23 časa, imaćete priliku da u prvih devedeset minuta programa uplovite u beogradski vikend uz zvuke najkvalitetnije klasične muzike koju će puštati niko drugi do direktor BGF Ivan Tasovac, nakon čega će se atmosfera i muzika polako pretopiti u pravu klupsku varijantu.

Filharmonija na ovaj način želi da klasičnu muziku iznese iz okvira “rigidnog” i “dalekog” i približi je urbanoj klupskoj populaciji Beograda kao nešto uz šta se jednako može uživati kao i uz energijom nabijene ritmove elektronske muzike.

Vidimo se u petak u tami disko kluba!