25/12/18

Класика у клабингу? Немогуће!

Од ове седмице класична музика осваја и клупску сцену Београда. Поред врхунског редовног програма, по ком се Београдска филхармонија поносно може такмичити са највећим светским музичким институцијама, трудимо се да Београду и Београђанима понудимо још шири спектар активности и приближимо им класику. Уз отворене пробе за децу, концерте за бебе и специјалне ванредне концерте четвртком из циклуса „Унтерхалтовање“, Београдска филхармонија је одлучила да своје поље деловања прошири и на једну од сфера по којима је Београд међу најпознатијим градовима у Европи – клабинг.

У сарадњи са нашим пријатељима из клуба Таман, који се налази у центру најпознатије београдске ноћне дестинације, Савамале, овог петка организујемо афтерпарти Новогодишњег концерта БГФ под називом „Late Night Classic“. 28.12. на поменутој локацији, са почетком од 23 часа, имаћете прилику да у првих деведесет минута програма упловите у београдски викенд уз звуке најквалитетније класичне музике коју ће пуштати нико други до директор БГФ Иван Тасовац, након чега ће се атмосфера и музика полако претопити у праву клупску варијанту.

Филхармонија на овај начин жели да класичну музику изнесе из оквира „ригидног“ и „далеког“ и приближи је урбаној клупској популацији Београда као нешто уз шта се једнако може уживати као и уз енергијом набијене ритмове електронске музике.

Видимо се у петак у тами диско клуба!