12/05/17

Beogradska filharmonija 25. juna, pod upravom novog šefa-dirigenta Gabrijela Felca, poklanja publici najveći koncert klasične muzike u istoriji Srbije na otvorenom.
 
Pozivamo publiku da bira kompozicije koje bi želela da sluša te večeri tako što će glasati za numere sa liste od 25 kompozicija na linku www.bgf.rs/glasanje.
 
Dobrodošla je publika iz svih krajeva zemlјe, naročito porodice sa decom, na veliki koncertni piknik tokom koga će uživati u najlepšim numerama klasične muzike i to na mestu gde će se u budućnosti nalaziti nova zgrada Filharmonije, u novobeogradskom bloku 13, na lokaciji u blizini Palate Srbija.
 
Filharmonijski koncert na otvorenom za više desetina hiljada ljudi, predstavlјa, ne samo umetnički, već i ogroman produkcijski poduhvat, koji podrazumeva pripremu terena, projektovanje i izgradnju bine, obezbeđivanje najkvalitetnijeg ozvučenja i osvetlјenja.
 
Za sve one koji do sada nisu bili u koncertnoj sali Zadužbine Ilije M. Kolarca gde Beogradska filharmonija nastupa, koncert na otvorenom je prilika da naš orkestar čuju na lokaciji gde će uskoro početi izgradnja dvorane koja će moći da primi mnogo više posetilaca nego do sada.