12/06/19

Grandiozna Simfonija br. 2 Gustava Malera, zaokružuje celokupnu sezonu Beogradske filharmonije zajedno sa šefom-dirigentom Gabrijelom Felcom, u petak 14. juna (Kolarac, 20č). Na bini će biti preko 180 muzičara – filharmoničari pojačani Horom Obilić AKUD Branko Krsmanović, zajedno sa dva vokala, Lavinijom Dejms i Tanjom Baumgartner, izvešće remek delo koje nosi naziv “Uskrsnuće”.

Maler je ovom Simfonijom želeo da objedini život i smrt, opisujući poslednji trenutak lјudskog života snagom muzike. Sa ovim kolosalnim ostvarenjem, kompozitor prvi put ulazi u avanturu uvođenja lјudskog glasa u simfoniju – i to sa dva ženska vokala i horom. Ovom prilikom, beogradskoj publici se predstavljaju Tanja Baumgartner koja spada u vodeće mecosoprane našeg vremena, i sopran Lavinija Gejms, stalni član ansambla Nemačke opere na Rajni u Diseldorfu.

Kraj sezone Beogradske filharmonije biće grandiozan ne samo za slušanje već i za gledanje, orkestar će biti u najvećem sastavu, a specijalno za ovu priliku filharmoničarima se pridružuju kolege iz Slovenije, Hrvatske i Crne Gore.

Sto ulaznica za stajanje biće u prodaji na blagajni Kolarca sat vremena uoči koncerta, odnosno od 19 časova na blagajni Kolarca. Nakon ovog koncerta, Filharmonija ulazi u finalne pripreme za koncert na otvorenom, zakazanom za 23. jun na Ušću.