12/06/19

Грандиозна Симфонија бр. 2 Густава Малера, заокружује целокупну сезону Београдске филхармоније заједно са шефом-диригентом Габријелом Фелцом, у петак 14. јуна (Коларац, 20ч). На бини ће бити преко 180 музичара – филхармоничари појачани Хором Обилић АКУД Бранко Крсмановић, заједно са два вокала, Лавинијом Дејмс и Тањом Баумгартнер, извешће ремек дело које носи назив “Ускрснуће”.

Малер је овом Симфонијом желео да обједини живот и смрт, описујући последњи тренутак људског живота снагом музике. Са овим колосалним остварењем, композитор први пут улази у авантуру увођења људског гласа у симфонију – и то са два женска вокала и хором. Овом приликом, београдској публици се представљају Тања Баумгартнер која спада у водеће мецосопране нашег времена, и сопран Лавинија Гејмс, стални члан ансамбла Немачке опере на Рајни у Диселдорфу.

Крај сезоне Београдске филхармоније биће грандиозан не само за слушање већ и за гледање, оркестар ће бити у највећем саставу, а специјално за ову прилику филхармоничарима се придружују колеге из Словеније, Хрватске и Црне Горе.

Сто улазница за стајање биће у продаји на благајни Коларца сат времена уочи концерта, односно од 19 часова на благајни Коларца. Након овог концерта, Филхармонија улази у финалне припреме за концерт на отвореном, заказаном за 23. јун на Ушћу.