17/11/20

Pandemija je u ogromnoj meri uticala na izvođačke umetnosti i u potpunosti izmenila dosadašnje prakse slušanja i izvođenja muzike. Svi planovi Beogradske filharmonije za koncertnu sezonu 20/21 su arhivirani i čekaju neka bolja vremena, a reč koja najčešće prati najavu nekog kulturnog događaja se odnosi na ograničenja. Kako publike u dvoranama, tako i izvođača na bini.
Već godinama unazad, Beogradska filharmonija se suočavala se lepim izazovima koji se tiču kapacitetita koncertne dvorane, odavno premalih za sve one koji žele da čuju orkestar. A sada, u novoj realnosti, taj izazov je daleko od prijatnog usled obaveze da ograničimo svoju publiku na neuporedivo manje brojeve.

Međutim, Beogradska filharmonija je pronašla svoj način kako da i dalje održava koncerte ali i da probije sve barijere nametnute ograničenjima. Da zadržimo svoju vernu publiku, ali i da dođemo do najšire javnosti i učinimo joj svakodnevnicu lepšom. Odgovor je – „Muzika svuda“!

Po principu ako ne mogu svi u Beogradsku filharmoniju, može Beogradska filharmonija svuda, izmeštanjem repertoara iz koncertne dvorane, tamo gde je publici lako dostupan.

Muzika koju orkestar izvodi u svojoj Sali se snima, a potom se ti snimci „emituju“ u supermarketima, u prevozu, dok čekamo u redu, i dok čekate da vam se operater kol centra javi, u čekanonicama, vozilima… Praktično – omogućili smo da muzika stigne svuda, i da svaki dan bude poseban kao što je odlazak na koncert.

Partneri ove akcije, prepoznali su misiju Beogradske filahrmonije i podržali je u nastojanju da muziku stigne – svuda. Akciji smo dali identitet čuvenih kompozitora koje smo smestili u svakodnevne situacije našeg vremena, tako ih oživljavamo i prenosimo iz prethodnih vekova u ovo naše doba korone i unosimo njihovu muziku u svoje živote.

Hvala partnerima i prijateljima naše misije #MuzikaSvuda, dobrodošli ste svi da pozitivnu filharmonijsku energiju širimo i dalje.

Telekom Srbija – mts
Pošta Srbije
Erste banka
CarGo technologies
Delez Srbija
JP Beogradska tvrđava
Izdavačka kuća Data status – knjižara Akademija
Specijalna bolnica Banja Koviljača
Miloš Klinika – MediGroup
Bolnica Jevremova – MediGroup
Frizerski salon Taubner
OŠ Duško Radović
Bulevar Despota Stefana 68a
Frizerski salon „Jovan“
Galerija Matice srpske