17/11/20

Пандемија је у огромној мери утицала на извођачке уметности и у потпуности изменила досадашње праксе слушања и извођења музике. Сви планови Београдске филхармоније за концертну сезону 20/21 су архивирани и чекају нека боља времена, а реч која најчешће прати најаву неког културног догађаја се односи на ограничења. Како публике у дворанама, тако и извођача на бини.

Већ годинама уназад, Београдска филхармонија се суочавала се лепим изазовима који се тичу капацитетита концертне дворане, одавно премалих за све оне који желе да чују оркестар. А сада, у новој реалности, тај изазов је далеко од пријатног услед обавезе да ограничимо своју публику на неупоредиво мање бројеве.

Међутим, Београдска филхармонија је пронашла свој начин како да и даље одржава концерте али и да пробије све баријере наметнуте ограничењима. Да задржимо своју верну публику, али и да дођемо до најшире јавности и учинимо јој свакодневницу лепшом. Одговор је – „Музика свуда“!

По принципу ако не могу сви у Београдску филхармонију, може Београдска филхармонија свуда, измештањем репертоара из концертне дворане, тамо где је публици лако доступан.

Музика коју оркестар изводи у својој Сали се снима, а потом се ти снимци „емитују“ у супермаркетима, у превозу, док чекамо у реду, и док чекате да вам се оператер кол центра јави, у чеканоницама, возилима… Практично – омогућили смо да музика стигне свуда, и да сваки дан буде посебан као што је одлазак на концерт.

Партнери ове акције, препознали су мисију Београдске филахрмоније и подржали је у настојању да музику стигне – свуда. Акцији смо дали идентитет чувених композитора које смо сместили у свакодневне ситуације нашег времена, тако их оживљавамо и преносимо из претходних векова у ово наше доба короне и уносимо њихову музику у своје животе.

Хвала партнерима и пријатељима наше мисије #МузикеСвуда, добродошли сте сви да позитивну филхармонијску енергију ширимо и даље.

Телеком Србија – мтс
Пошта Србије
Ерсте банка
CarGo technologies
Делез Србија
ЈП Београдска тврђава
Издавачка кућа Дата статус – књижара Академија
Специјална болница Бања Ковиљача
Милош Клиника – MediGroup
Болница Јевремова – MediGroup
Фризерски салон Таубнер
ОШ Душко Радовић
Булевар Деспота Стефана 68а
Фризерски салон „Јован“
Галерија Матице српске