04/11/20

Šef dirigent Gabrijel Felc i Beogradska filharmonija ponovo su zajedno i nastupaju u tri koncertna termina – četvrtak i petak od 20č i subota od 11č u filharmonijskoj Sali. Violinistkinja Tijana Milošević je solistkinja u Vivaldijevim „Godišnjim dobima“, a program otvara „Tužni valcer“ Sibelijusa i Barberov „Adađo“ koje Gabrijel Felc posvećuje žrtvama nedavnih terorističih napada u Nici i Beču.

Jedna od najpoznatijih kompozicija svih vremena, Vivaldijeva „Četiri godišnja doba“ idealna je za prikazivanje svih bravura Tijane Milošević, prve violine Beogradske filharmonije. Ona će ponuditi svoje autentično viđenje ovog remek-dela i zajedno sa kolegama gudačima prikazati uzbudljivu smenu muzičkih godišnjih doba.

Uz Vivaldijevo delo, pred publikom Beogradske filharmonije je repertoar sastavljen od najlepših kompozicija klasične muzike. Dirljivi „Tužni valcer“ finskog kompozitora Jana Sibelijusa odmah se izdvojio kao favorit i postao zaštitni znak ovog kompozitora. Isto važi za Semjuela Barbera i njegov„Adađo za gudače“, najznamenitije ostvarenje američke muzičke literature koje se često čuje u mnogim filmovima i emisijama. Važi za jednu od najtužnijih kompozicija i neretko se izvodi kao poslednji pozdrav ili u spomen žrtvama nemilih događaja.