04/11/20

Шеф диригент Габријел Фелц и Београдска филхармонија поново су заједно и наступају у три концертна термина – четвртак и петак од 20ч и субота од 11ч у филхармонијској Сали. Виолинисткиња Тијана Милошевић је солисткиња у Вивалдијевим „Годишњим добима“, а програм отвара „Тужни валцер“ Сибелијуса и Барберов „Адађо“ које Габријел Фелц посвећује жртвама недавних терористичих напада у Ници и Бечу.

Једна од најпознатијих композиција свих времена, Вивалдијева „Четири годишња доба“ идеална је за приказивање свих бравура Тијане Милошевић, прве виолине Београдске филхармоније. Она ће понудити своје аутентично виђење овог ремек-дела и заједно са колегама гудачима приказати узбудљиву смену музичких годишњих доба.

Уз Вивалдијево дело, пред публиком Београдске филхармоније је репертоар састављен од најлепших композиција класичне музике. Дирљиви „Тужни валцер“ финског композитора Јана Сибелијуса одмах се издвојио као фаворит и постао заштитни знак овог композитора. Исто важи за Семјуела Барбера и његов„Адађо за гудаче“, најзнаменитије остварење америчке музичке литературе које се често чује у многим филмовима и емисијама. Важи за једну од најтужнијих композиција и неретко се изводи као последњи поздрав или у спомен жртвама немилих догађаја.