01/09/17

Počinje prodaja ulaznica za kamernu scenu Beogradske filharmonije

Posle zanimlјivih priča o velikim kompozitorima otkrivenim iz njihovih pisama, Beogradska filharmonija predstavlja pet novih programa pod neobičnim nazivom Pandemonijum. Dela koja će se naći u ovom ciklusu, inspirisana su intrigantnim tekstovima i izvode se zajedno sa njima. Tako će filharmonijsku kamernu scenu muzičari ponovo deliti sa glumcima.
“Pandemonijum” će predstaviti srpske premijere dela kao što su “Fasada” Vilijama Voltona (21. septembar), “Frankenštajn !!” HK Grubera (19. oktobar), “Putovanje u Italiju” Đovanija Solime (30. novembar), zatim i svetsku premijeru “Sokrata” Ijana Vilsona (11. januar 2018.) Ciklus zatvara jedino delo koje je već poznato našoj publici – i danas revolucionarna, “Priča o vojniku” Igora Stravinskog (5. april 2018).
Sala Beogradske filharmonije će u “Pandemonijumu” poprimiti atmosferu kabarea u kojem će se mešati razni stilovi XX veka od neoklasičnog, preko džeza, sinteze popa i folklornih prizvuka, do totalnog teatra koji objedinjuje igru, muziku i glumu.
Kompleti ulaznica su u prodaji od 4. septembra na biletarnici Beogradske filharmonije (Studentski trg 11), kao i onlajn, dok će ulaznice za pojedinačne koncerte biti u prodaji od 18. septembra 2017. “Filharmonijski pandemonijum“ održava se četvrtkom u sali Beogradske filharmonije, sa početkom u 19 časova.