01/09/17

Почиње продаја улазница за камерну сцену Београдске филахрмоније

После занимљивих прича о великим композиторима откривеним из њихових писама, Београдска филхармонија представља пет нових програма под необичним називом Пандемонијум. Дела која ће се наћи у овом циклусу, инспирисана су интригантним текстовима и изводе се заједно са њима. Тако ће филхармонијску камерну сцену музичари поново делити са глумцима.
“Пандемонијум” ће представити српске премијере дела као што су „Фасада“ Вилијама Волтона (21. септембар), „Франкенштајн !!“ ХК Грубера (19. октобар), „Путовање у Италију“ Ђованија Солиме (30. новембар), затим и светску премијеру „Сократа“ Ијана Вилсона (11. јануар 2018.) Циклус затвара једино дело које је већ познато нашој публици – и данас револуционарна, „Прича о војнику“ Игора Стравинског (5. април 2018).
Сала Београдске филхармоније ће у “Пандемонијуму” попримити атмосферу кабареа у којем ће се мешати разни стилови XX века од неокласичног, преко џеза, синтезе попа и фолклорних призвука, до тоталног театра који обједињује игру, музику и глуму.
Комплети улазница су у продаји од 4. септембра на билетарници Београдске филхармоније (Студентски трг 11), као и онлајн, док ће улазнице за појединачне концерте бити у продаји од 18. септембра 2017. “Филхармонијски пандемонијум“ одржава се четвртком у сали Београдске филхармоније, са почетком у 19 часова.