Languages

У склопу пројеката едукације, Београдска филхармонија улаже у младе будуће професионалце кроз Оркестарску академију – Филхадемију. За најбоље студенте и дипломиране музичаре Србије и региона, ово је вид професионалног усавршавања уз менторе, музичаре Београдске филхармоније, уз које се стиче драгоцена пракса оркестарског музицирања. Након завршене Оркестарске академије, полазници ће добити сертификат о учешћу.

Млади музичари активно учествују у радном процесу и завршном концерту који предводи један од реномираних диригената који наступа у оквиру редовне концертне сезоне Београдске филхармоније. Репертоар се бира са намером да се обраде специфичности оркестарског музицирања, које ће полазници Филхадемије припремати и изводити са колегама из Београдске филхармоније за завршни концерт.

Оркестарска академија – Филхадемија 3, организује се од 19. до 30. новембра 2018. године. Право учешћа имају сви студенти и дипломирани музичари до 27 година старости који свирају следеће инструменте:

  • Виолина, виола, виолончело, контрабас;
  • Обоа, флаута, кларинет, фагот, хорна, труба, тромбон, туба, удараљке, харфа.

 

Пријављивање

 

Попуњен формулар потребно је послати на адресу filhademija@bgf.co.rs, најкасније до 15. јуна 2018. године, или поштом на адресу: Београдска филхармонија, Студентски трг 11, 11 000 Београд, са напоменом За Филхадемију.

Формулар за пријаву можете преузети ОВДЕ.

 

Аудиције

 

За нове полазнике:

26. и 27. јун у Сали Београдска филхармоније. Распоред ће бити накнадно објављен.

Досадашњи полазници Филхадемије ослобођени су аудиције. Након пријаве, добиће позив за одвојене секцијске пробе са менторима.

Нотни материјал за Филхадемију 3 може се преузети у нототеци Београдске филхармоније.

 

Календар активности

 

19–23. новембар 2018. – одвојене секцијске пробе полазника са менторима;

26–30. новембар 2018. – оркестарске пробе полазника Филхадемије 3 заједно са музичарима Београдске филхармоније и диригентом;

30. новембар 2018. – Завршни концерт у Великој дворани Коларчеве задужбине.

  • Следећи концерт