Languages

У склопу пројеката едукације, Београдска филхармонија улаже у младе будуће професионалце кроз реализацију оркестарске академије Филхадемија. За најбоље студенте и дипломаиране музичаре Србије и региона, Филхадемија представља јединствену прилику да се професионално усавршавају уз своје менторе, музичаре Београдске филхармоније, и стекну праксу оркестарског музицирања, као и сертификат о похађању Филхадемије.

Млади музичари активно учествују у радном процесу и завршном концерту који предводи један од реномираних светских диригената који наступају у оквиру редовне концертне сезоне Београдске филхармоније. Репертоар се бира са намером да се обраде многе специфичности оркестарског музицирања, који полазници Филхадемије, раме уз раме са колегама из Београдске филхармоније, касније припремају и изводе на завршном концерту.

Од пријављених кандидата се путем аудиција бирају они најбољи који постају полазници Филхадемије. Након одвојених секцијских проба са менторима, следе заједничке оркестарске пробе у припреми завршног концерта.

Share on FacebookTweet about this on Twitter

У програму Филхадемије имају право да активно учествују сви заинтересовани студенти и дипломирани музичари до 27. године старости, а који свирају следеће инструменте:
 

  • Виолина, виола, виолончело, контрабас;
  • Обоа, флаута, кларинет, фагот, хорна, труба, тромбон, туба, удараљке, харфа.

 
Након успешног пилот пројекта, који је реализован у новембру 2016. године, друга Филхадемија биће одржана од 20. новембра до 1. децембра 2017. године.
 
Попуњени формулар, који можете преузети ОВДЕ пошаљите путем имејла filhademija@bgf.co.rs, најкасније до 9. јуна 2017. године, или поштом на адресу: Београдска филхармонија, Студентски трг 11,  11 000 Београд, са напоменом За Филхадемију.

Share on FacebookTweet about this on Twitter

  • Следећи концерт