08/06/16

Filharmonija će 10. juna od 20h na Kolarcu Za zaljubljene izvesti program koji je posvećen tragičnim ljubavnim pričama. Poslednji koncert u sezoni 15/16 predvodiće Fabris Bolon, jedan od nekoliko stalno gostujućih dirigenta sa kojima naš orkestar ima kontinuiranu uspešnu saradnju već nekoliko sezona.
 
Iz Vagnerovog opusa Filharmonija „oživljava“ Tristana i Izoldu i Pesme Matilde Vezedonk zajedno sa sopranom Julijanom Banze, a za kraj – Romea i Juliju, Berlioza.
 
Iako je ovo poslednji koncert u redovnoj sezoni, druženje sa našom publikom nastavljamo na kamernoj sceni, u četvrtak 16. juna, kada zatvaramo i kamerni ciklus Vođeni muzikom 15/16.
 
Beogradska filharmonija završava sezonu nakon 25 koncerata iz pet različitih ciklusa koji su bili posvećeni „Početnicima“, „Znalcima“, „Zaljubljenima“, „Avanturistima“ i „Megalomanima“.
 
Isti programski kurs se nastavlja i u narednoj sezoni 2016/17, pod sloganom “Samo muzika – jer doživljaj nema cenu”, a koja je već kompletno rasprodata! Za sve one koji nisu na vreme došli do svojih ulaznica, u prodaji je ciklus izabranih koncerata u dodatnim terminima pod nazivom “Filharmanija – zato što jednom nije dovoljno”.