08/06/16

Филхармонија ће 10. јуна од 20 часова на Коларцу За заљубљене извести програм који је посвећен трагичним љубавним причама. Последњи концерт у сезони 15/16 предводиће Фабрис Болон, један од неколико стално гостујућих диригента са којима наш оркестар има континуирану успешну сарадњу већ неколико сезона.
 
Из Вагнеровог опуса Филхармонија „оживљава“ Тристана и Изолду и Песме Матилде Везедонк заједно са сопраном Јулијаном Банзе, а за крај – Ромеа и Јулију, Берлиоза.
 
Иако је ово последњи концерт у редовној сезони, дружење са нашом публиком настављамо на камерној сцени, у четвртак 16. јуна, када затварамо и камерни циклус 15/16, Вођени музиком.
 
Београдска филхармонија завршава сезону након 25 концерата из пет различитих циклуса који су били посвећени „Почетницима“, „Зналцима“, „Заљубљенима“, „Авантуристима“ и „Мегаломанима“.
 
Исти програмски курс се наставља и у наредној сезони 2016/17, под слоганом “Само музика – јер доживљај нема цену”, а која је већ комплетно распродата! За све оне који нису на време дошли до својих улазница, у продаји је циклус изабраних концерата у додатним терминима под називом “Филхарманија – зато што једном није довољно”.