24/01/19

Direktno sa pulta prvih violina – DJ Jelkinja odlazi u di-džej pult

Na drugom “Late Night Classic” afterpartiju Beogradske filharmonije, violinistkinja Jelena Dimitrijević će se oprobati u ulozi di-džeja, u petak 25. januara u klubu “Taman” (od 23 časa). Nakon filharmonijskog koncerta na Kolarcu, direktno sa pulta prvih violina, muzičarka će pod imenom DJ Jelkinja stati za di-džej pult i puštati klasičnu muziku u srcu Savamale.

Na prvom “Late Night Classic” događaju, direktor Ivan Tasovac se oprobao u ulozi di-džeja i puštao svoj izbor klasične muzike na jednoj od centralnih lokacija beogradskog noćnog života. Glasno se slušao Kas Valkira, Imperijalni marš, Igra sablji, Tako je govorio Zaratustra, Seviljski berberin, Bolero, a DJ Jelkinja će svojom selekcijom klasičnih melodija, klaberima prirediti odličan provod pun đuskanja.

Afterparti će biti organizovan nakon koncerta čuvenog Andreasa Otenzamera, superstara na klarinetu koji je i sam učestvovao na sličnim događajima popularisanja klasične muzike u berlinskim tehno klubovima.  A Beogradska filharmonija u saradnji sa klubom “Taman”, na svoj način klasičnu muziku proširuje na klupsku scenu i dokazuje da se uz nju može plesati i provesti kao u disko klubu.