24/01/19

Директно са пулта првих виолина – Ђ Јелкиња одлази у ди-џеј пулт

На другом “Late Night Classic” афтерпартију Београдске филхармоније, виолинисткиња Јелена Димитријевић ће се опробати у улози ди-џеја, у петак 25. јануара у клубу “Таман” (од 23 часа). Након филхармонијског концерта на Коларцу, директно са пулта првих виолина, музичарка ће под именом ди-џеј Јелкиња стати за ди-џеј пулт и пуштати класичну музику у срцу Савамале.

На првом “Late Night Classic” догађају, директор Иван Тасовац се опробао у улози ди-џеја и пуштао свој избор класичне музике на једној од централних локација београдског ноћног живота. Гласно се слушао Кас Валкира, Империјални марш, Игра сабљи, Тако је говорио Заратустра, Севиљски берберин, Болеро, а ди-џеј Јелкиња ће својом селекцијом класичних мелодија, клаберима приредити одличан провод пун ђускања.

Афтерпарти ће бити организован након концерта чувеног Андреаса Отензамера, суперстара на кларинету који је и сам учествовао на сличним догађајима популарисања класичне музике у берлинским техно клубовима. А Београдска филхармонија у сарадњи са клубом “Таман”, на свој начин класичну музику проширује на клупску сцену и доказује да се уз њу може плесати и провести као у диско клубу.