27/10/17

Nemački nacionalni program Dirigentski forum usmeren je na buduće generacije dirigenata. U cilju pripreme izuzetno talentovanih mladih dirigenata za buduće vodeće pozicije na nemačkoj i internacionalnoj muzičkoj sceni, u okviru ovog programa organizuju se majstorski kursevi, asistentski angažmani i sponzorisani koncerti za stipendiste programa.

Od 2017. godine, u ovaj značajni projekat se po prvi put uključuje i Beogradska filharmonija.

Dirigentski forum će biti održan u Beogradu od 17-21. juna 2018. godine, a u programu će po prvi put učestvovati i jedan kandidat iz Srbije, koga će odabrati Gabrijel Felc, šef-dirigent Beogradske filharmonije na audiciji 20. decembra 2017. godine od 1416 č.

Sa velikim zadovoljstvom, pozivamo sve diplomirane dirigente da uzmu učešće u ovom veoma bitnom događaju.

Svi kandidati treba da dostave ili pošalju uverenje o završenim studijama i biografiju sa fotografijom. Rok za prijavu je 8. decembar 2017. godine na adresu audicija@bgf.co.rs

Ukoliko se prijavi veći broj kandidata, svi moraju proći proces predselekcije koja će biti održana (uz klavirsku pratnju) u utorak, 19. decembra 2017. godine, od 17-22 č u sali Beogradske filharmonije.

Nakon predselekcije, na audiciju će biti pozvano do 5 kandidata. Svaki od njih će 20 minuta dirigovati orkestrom Beogradske filharmonije. Audicioni program (L.van Betoven: Simfonija br. 5 – I stav i R. Vagner: Tristan i Izolda – Prelid) se može preuzeti sa ovih linkova:

http://imslp.org/wiki/Symphony_No.5,_Op.67_(Beethoven,_Ludwig_van)

http://imslp.org/wiki/Tristan_und_Isolde,_WWV_90_(Wagner,_Richard)

Kandidat koji pobedi na audiciji biće nacionalni predstavnik Dirigentskog foruma, odnosno učestvovaće na master klasu Gabrijela Felca sa Beogradskom filharmonijom, i uz ostale inostrane kandidate dirigovati na završnom koncertu Dirigentskog foruma 21. juna 2018. godine, u sali Beogradske filharmonije.

Share on FacebookTweet about this on Twitter