27/10/17

Немачки национални програм Диригентски форум усмерен је на будуће генерације диригената. У циљу припреме изузетно талентованих младих диригената за будуће водеће позиције на немачкој и интернационалној музичкој сцени, у оквиру овог програма организују се мајсторски курсеви, асистентски ангажмани и спонзорисани концерти за стипендисте програма.

Од 2017. године, у овај значајни пројекат се по први пут укључује и Београдска филхармонија.

Диригентски форум ће бити одржан у Београду од 17-21. јуна 2018. године, а у програму ће по први пут учествовати и један кандидат из Србије, кога ће одабрати Габријел Фелц, шеф-диригент Београдске филхармоније на аудицији 20. децембра 2017. године од 1416 чaсова.

Са великим задовољством, позивамо све дипломиране диригенте да узму учешће у овом веома битном догађају.

Сви кандидати треба да доставе или пошаљу уверење о завршеним студијама и биографију са фотографијом. Рок за пријаву је 8. децембар 2017. године на адресу audicija@bgf.co.rs

Уколико се пријави већи број кандидата, сви морају проћи процес предселекције која ће бити одржана (уз клавирску пратњу) у уторак, 19. децембра 2017. године, од 17-22 чaсова у сали Београдске филхармоније.

Након предселекције, на аудицију ће бити позвано до 5 кандидата. Сваки од њих ће 20 минута дириговати оркестром Београдске филхармоније. Аудициони програм (Л.ван Бетовен: Симфонија бр. 5 – I став и Р. Вагнер: Тристан и Изолда – Прелид)  се може преузети са ових линкова:

http://imslp.org/wiki/Symphony_No.5,_Op.67_(Beethoven,_Ludwig_van)

http://imslp.org/wiki/Tristan_und_Isolde,_WWV_90_(Wagner,_Richard)

Кандидат који победи на аудицији биће национални представник Диригентског форума, односно учествоваће на мастер класу Габријела Фелца са Београдском филхармонијом, и уз остале иностране кандидате дириговати на завршном концерту Диригентског форума 21. јуна 2018. године, у сали Београдске филхармоније.

Share on FacebookTweet about this on Twitter