Languages

Valentin Egel

Valentin Egel je studirao dirigovanje na Muzičkoj akademiji Franc List u Vajmaru od 2014. godine, kod profesora Nikolasa Paskea, Ekarta Vičika i Gintera Kalerta.

Tokom studija sarađivao je sa Simfonijskim orkestrom Srednjonemačkog radija, Filharmonijom grada Jene i Simfonijskim orkestrom Karlovih Vari. Godine 2017. radio je kao umetnički direktor studentske produkcije Pučinijeve opere Đani Skiki. Iste godine nagrađen je stipendijom Šarlote Krup, Nove Listove fondacije iz Vajmara.

Trenutno radi kao umetnički direktor Mladih simfoničara Južnog Badena, studentskog simfonijskog orkestra rimokatoličke zajednice na Muzičkoj akademiji u Frajburgu. Kao dirigent Mlade Kamerne filharmonije Berlina nastupio je u okviru koncerta Berlinske filharmonije januara 2018. godine. Dobio je prvu nagradu na Osmom takmičenju dirigenata centralno-nemačkih muzičkih akademija i Simfonijskog orkestra Srednjonemačkog radija.

Valentin Egel je stipendista Dirigentskog foruma od 2017. i do sada je učestvovao na majstorskim kursevima Štefana Klingelea i Johanesa Šleflija.