Languages

Валентин Егел

Валентин Егел је студирао дириговање на Музичкој академији Франц Лист у Вајмару од 2014. године, код професора Николаса Паскеа, Екарта Вичика и Гинтера Калерта.

Током студија сарађивао је са Симфонијским оркестром Средњонемачког радија, Филхармонијом града Јене и Симфонијским оркестром Карлових Вари. Године 2017. радио је као уметнички директор студентске продукције Пучинијеве опере Ђани Скики. Исте године награђен је стипендијом Шарлоте Круп, Нове Листове фондације из Вајмара.

Тренутно ради као уметнички директор Младих симфоничара Јужног Бадена, студентског симфонијског оркестра римокатоличке заједнице на Музичкој академији у Фрајбургу. Као диригент Младе Камерне филхармоније Берлина наступио је у оквиру концерта Берлинске филхармоније јануара 2018. године. Добио је прву награду на Осмом такмичењу диригената централно-немачких музичких академија и Симфонијског оркестра Средњонемачког радија.

Валентин Егел је стипендиста Диригентског форума од 2017. и до сада је учествовао на мајсторским курсевима Штефана Клингелеа и Јоханеса Шлефлија.