Languages

Natalija Mićić

Natalija Mićić je mlada dirigentkinja koja nalazi inspiraciju u stvaranju snažne zajedničke umetničke vizije sa orkestrom. Rođena je 1991. godine u Beogradu. Od ranog uzrasta počela je sa časovima klavira a kasnije je nastavila da studira na odseku za dirigovanje.

 

Tokom svoje karijere nekoliko puta je dirigovala Simfonijskim orkestrom Radio Televizije Srbije. Sa Simfonijskim orkestrom Fakulteta muzičke umetnosti dirigovala je ne samo muziku klasičnog repertoara, već i savremene kompozicije. Godine 2013. nastupila je na međunarodnom muzičkom festivalu u Apuliji (Italija), a sledeće godine postala je pomoćnik dirigenta u Omladinskom simfonijskom orkestru (Slovenija, Srbija, Makedonija).

 

Pored simfonijskog repertoara, aktivna je i u sferi opere sa nekoliko značajnih nastupa na operskom festivalu Operoza tokom 2014-2017. Između ostalog, dirigovala je Mocartovu operu Titusovo milosrđe, Hajdnovu operu Apotekar, i Pergolezijevu komičnu operu Služavka gospodarica. Veliki uzor bio joj je dirigent Eraldo Salmijeri dok je bila njegova pomoćnica prilikom postavlјanja Mocartove opere Tako čine sve 2015. i Rosinijeve Pepelјuge 2016.

 

Pored dirigovanja, Natalija je postigla značajan uspeh na polјu orkestracije, odn. u adaptaciji filmske muzike Gorana Bregovića za simfonijski orkestar, koja se izvodila u muzičkim salama širom sveta.

 

Pohađala je mnoge majstorske kurseve i radila sa renomiranim dirigentima, kao što su Lior Šambadal, Ronald Zolman, Romolo Gesi, Roberto Duarte, Kristijan Mandeal, Mihael Šek. Mnogi od njih su ostali njeni mentori do današnjeg dana. Štaviše, pohađala je razne radionice i majstorkse kurseve iz pevanja i vokalne tehnike.

 

Natalija je diplomirala i magistrirala dirigovanje na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi Bojana Suđića. Trenutno je na specijalizaciji.