Languages

Наталија Мићић

Наталија Мићић је млада диригенткиња која налази инспирацију у стварању снажне заједничке уметничке визије са оркестром. Рођена је 1991. године у Београду. Од раног узраста почела је са часовима клавира а касније је наставила да студира на одсеку за дириговање.

 

Током своје каријере неколико пута је дириговала Симфонијским оркестром Радио Телевизије Србије. Са Симфонијским оркестром Факултета музичке уметности дириговала је не само музику класичног репертоара, већ и савремене композиције. Године 2013. наступила је на међународном музичком фестивалу у Апулији (Италија), а следеће године постала је помоћник диригента у Омладинском симфонијском оркестру (Словенија, Србија, Македонија).

 

Поред симфонијског репертоара, активна је и у сфери опере са неколико значајних наступа на оперском фестивалу Опероза током 2014-2017. Између осталог, дириговала је Моцартову оперу Титусово милосрђе, Хајднову оперу Апотекар, и Перголезијеву комичну оперу Служавка господарица. Велики узор био јој је диригент Ералдо Салмијери док је била његова помоћница приликом постављања Моцартове опере Тако чине све 2015. и Росинијеве Пепељуге 2016.

 

Поред дириговања, Наталија је постигла значајан успех на пољу оркестрације, одн. у адаптацији филмске музике Горана Бреговића за симфонијски оркестар, која се изводила у музичким салама широм света.

 

Похађала је многе мајсторске курсеве и радила са реномираним диригентима, као што су Лиор Шамбадал, Роналд Золман, Ромоло Геси, Роберто Дуарте, Кристијан Мандеал, Михаел Шек. Многи од њих су остали њени ментори до данашњег дана. Штавише, похађала је разне радионице и мајсторксе курсеве из певања и вокалне технике.

 

Наталија је дипломирала и магистрирала дириговање на Факултету музичке уметности у Београду у класи Бојана Суђића. Тренутно је на специјализацији.