Languages

Džaume Santonja

Džaume Santonja nedavno je imenovan za asistenta dirigenta Orkestra Euskadiko (Baskijski nacionalni orkestar) u San Sebastijanu. Od 2018. godine je i asistent dirigenta Simfonijskog orkestra grada Birmingema (CBSO).

 

Džaume je postigao veliki uspeh na svojim debijima sa Nacionalnim orkestrom BBC-a iz Velsa, Orkestrom RTVE iz Madrida, kao i na svom prvom pretplatničkom koncertu sa Simfonijskim orkestrom grada Birmingema u okviru proslave stogodišnjice orkestra.

 

Džaume je izabran kao jedan od četiri najperspektivnija mlada talentovana dirigenta koji je u junu 2020. godine učestvovao na ekskluzivnim majstorskim kursevima sa Ivanom Fišerom i Kraljevskim orkestrom Koncertgebau u Amsterdamu.

 

Naredni angažmani uključuju dirigovanje Milanskim simfonijskim orkestrom La Verdi, Nacionalnim orkestrom i horom iz Madrida (OCNE), Orkestrom Euskadiko (EO), Simfonijskim orkestrom Tenerifa, Filharmonijom u Malagi, Filharmonijom Južne Holandije, Simfonijskim orkestrom Bilkent, Orkestrom Opere Sever u Lidsu, Orkestrom Gelderland i Overajzl, između ostalih.

 

Džaume Santonja je osnivač muzičkog ansambla AbatiaViva.

 

Santonja je postigao uspeh na raznim međunarodnim takmičenjima u dirigovanju. Magistrirao je dirigovanje na Kraljevskom konzervatorijumu u Antverpenu (Belgija) i udaraljke na Amsterdamskom konzervatorijumu. Diplomirao je na Visokој muzičkој školi Katalonije u Barseloni.