Languages

Џауме Сантоња

Џауме Сантоња недавно је именован за aсистента диригента Оркестра Еускадико (Баскијски национални оркестар) у Сан Себастијану. Од 2018. године је и асистент диригента Симфонијског оркестра града Бирмингема.

 

Џауме је постигао велики успех на својим дебијима са Националним оркестром Би-Би-Си-ја из Велса, Оркестром РТВЕ из Мадрида, као и на свом првом претплатничком концерту са Симфонијским оркестром града Бирмингема у оквиру прославе стогодишњице оркестра.

 

Џауме је изабран као један од четири најперспективнија млада талентована диригента који је у јуну 2020. године учествовао на ексклузивним мајсторским курсевима са Иваном Фишером и Краљевским оркестром Концертгебау у Амстердаму.

 

Наредни ангажмани укључују дириговање Миланским симфонијским оркестром Ла Верди, Националним оркестром и хором из Мадрида, Оркестром Еускадико, Симфонијским оркестром Тенерифа, Филхармонијом у Малаги, Филхармонијом Јужне Холандије, Симфонијским оркестром Билкент, Оркестром Опере Север у Лидсу, Оркестром Гелдерланд и Оверајзл, између осталих.

 

Џауме Сантоња је оснивач музичког ансабла АбатиаВива.

 

Сантоња је постигао успех на разним међународним такмичењима у дириговању. Магистрирао је дириговање на Краљевском конзерваторијуму у Антверпену и удараљке на Амстердамском конзерваторијуму. Дипломирао је на Високој музичкој школи Каталоније у Барселони.