22/03/17

Počinje najveseliji period filharmonijske koncertne sezone namenjen mlađim školarcima koji će  u periodu od 23–31. marta (radnim danima od 10 i 12h), slušati i gledati priču o “Putovanjima miša Mije”. Prema stihovima Laze Lazića, glumica Milena Moravčević će dočarati avanture miša Mije u različitim evropskim zemljama, čije će osobenosti prikazati  filharmoničari kroz najpoznatije primere iz muzičke literature, zajedno sa mladim dirigentom Radanom Jovanovićem.
 
Dok mlađi školarci budu zajedno sa Mijom “obilazili” Španiju, Veliku Britaniju, Italiju, Francusku, Nemačku i Srbiju, imaće priliku da na zabavan način zapamte najpopularnije melodije iz Bizeove “Karmen”, Betovenovih simfonija, Rosinijevog “Sevljiskog berberina”, Verdijevog “Rigoleta”, ali i Konjovićeve “Velike čočečke igre” i Hristićeve “Grlice”. Kako bi im putopis Miša Mije bio što živopisnije dočaran, umetnica Jelena Kosovac Savić je pripremila prigodne ilustracije.
 
Dečji koncerti su među najpopularnijim projektima Beogradske filharmonije. Godinama unazad, Filharmonija veliku pažnju posvećuje najmlađima sa željom da što veći broj dece čuje i vidi orkestar. Više od 4000 dece upozna Beogradsku filharmoniju na koncertima koji se dva puta godišnje organizuju za klince predškolskog uzrasta i za mlađe školarce.
 
Cena ulaznica je 300 dinara. Za pojedinačne posete ulaznice se kupuju na biletarnici Beogradske filharmonije 15 minuta pre početka koncerta za taj koncert. Za organizovane posete školaraca možete da nas kontaktirate na: produkcija@bgf.co.rs ili 0112623184.