22/03/17

Почиње највеселији период филхармонијске концертне сезоне намењен млађим школарцима који ће  у периоду од 23–31. марта (радним данима од 10 и 12 часова), слушати и гледати причу о “Путовањима миша Мије”. Према стиховима Лазе Лазића, глумица Милена Моравчевић ће дочарати авантуре миша Мије у различитим европским земљама, чије ће особености приказати  филхармоничари кроз најпознатије примере из музичке литературе, заједно са младим диригентом Раданом Јовановићем.
 
Док млађи школарци буду заједно са Мијом “обилазили” Шпанију, Велику Британију, Италију, Француску, Немачку и Србију, имаће прилику да на забаван начин запамте најпопуларније мелодије из Бизеове “Кармен”, Бетовенових симфонија, Росинијевог “Севљиског берберина”, Вердијевог “Риголета”, али и Коњовићеве “Велике чочечке игре” и Христићеве “Грлице”. Како би им путопис Миша Мије био што живописније дочаран, уметница Јелена Косовац Савић је припремила пригодне илустрације.
 
Дечји концерти су међу најпопуларнијим пројектима Београдске филхармоније. Годинама уназад, Филхармонија велику пажњу посвећује најмлађима са жељом да што већи број деце чује и види оркестар. Више од 4000 деце упозна Београдску филхармонију на концертима који се два пута годишње организују за клинце предшколског узраста и за млађе школарце.
 
Цена улазница је 300 динара. За појединачне посете улазнице се купују на билетарници Београдске филхармоније 15 минута пре почетка концерта за тај концерт. За организоване посете школараца можете да нас контактирате на: produkcija@bgf.co.rs или 0112623184.