17/04/18

U susret 31. Beogradskom maratonu

Beogradska filharmonija na Beogradskom maratonu

Beogradska filharmonija muzička podrška učesnicima 31. Beogradskog maratona

 

Povodom 31. Beogradskog maratona predstavnici Beogradske filharmonije i Beogradskog maratona postigli su dogovor o saradnji, odnosno o nastupu Beogradske filharmonije na jednog muzičkoj stanici na stazi 31. Beogradskog maratona.
Povodom angažovanja Beogradske filharmonije na ovom najvećem i najznačajnijem tradicionalnom sportskom događaju u Srbiji gospodin Ivan Tasovac, direktor Beogradske filharmonije je izjavio:
“Postoji više simbolike u udruživanju Beogradskog maratona i Beogradske filharmonije od činjenice da su to dva brenda koja već decenijama dostojanstveno i na najbolјi način predstavlјaju našu prestonicu širom sveta. I naši životi su poput maratona koji trčimo svakog dana dok se smenjuju meseci i različita godišnja doba. Samo živeći sa fokusom klasičnih muzičara i izdržlјivošću maratonaca možemo stići do cilјa i biti zadovolјni. Tako su početak saradnje naših institucija kao i Vivaldijeva “Godišnja doba” – kojima ćemo bodriti takmičare i zajedno sa publikom poslati pravu sliku Beograda u svet – logičan izbor koji se nametnuo sam po sebi.
„Nastup Beogradske filharmonije na 31. Beogradskom maratonu će biti neverovatan poduhvat i specifičnost o kojoj će se pričati i koja će se dugo pamtiti među učesnicima koje očekujemo iz preko 70 zemalja sveta. Ovo je najava apsolutno svetskog spektakla“ – izjavio je Dejan Nikolić direktor Beogradskog maratona.
„Beogradski maraton priprema prezentacioni video materijal sa 31. Beogradskog maratona i ubeđeni smo da će kadrovi Beogradske filharmonije pod nebom Beograda i pod svodovima pilona mosta na Adi, uz prelepe vizure Beograda, biti magnet za dolazak budućih učesnika Beogradskog maratona, ali i za sve one koji budu prepoznali lepote Beograda i svu živost i razdraganost života u njemu“ – naveo je Nikolić.
„Neizmernu zahvalnost dugujemo gospodinu Tasovcu i članovima Beogradske filharmonije na ovoj odluci da se obogati program 31.Beogradskog maratona koji na takav način postaje i vrhunski urbani spektakl“ zaključio je svoju izjavu Dejan Nikolić.