17/04/18

У сусрет 31. Београдском маратону

Београдска филхармонија на Београдском маратону

Београдска филхармонија музичка подршка учесницима 31. Београдског маратона

 

Поводом 31. Београдског маратона представници Београдске филхармоније и Београдског маратона постигли су договор о сарадњи, односно о наступу Београдске филхармоније на једноj музичкој станици на стази 31. Београдског маратона.
Поводом ангажовања Београдске филхармоније на овом највећем и најзначајнијем традиционалном спортском догађају у Србији господин Иван Тасовац, директор Београдске филхармоније је изјавио:
“Постоји више симболике у удруживању Београдског маратона и Београдске филхармоније од чињенице да су то два бренда која већ деценијама достојанствено и на најбољи начин представљају нашу престоницу широм света. И наши животи су попут маратона који трчимо сваког дана док се смењују месеци и различита годишња доба. Само живећи са фокусом класичних музичара и издржљивошћу маратонаца можемо стићи до циља и бити задовољни. Тако су почетак сарадње наших институција као и Вивалдијева “Годишња доба” – којима ћемо бодрити такмичаре и заједно са публиком послати праву слику Београда у свет – логичан избор који се наметнуо сам по себи.
„Наступ Београдске филхармоније на 31. Београдском маратону ће бити невероватан подухват и специфичност о којој ће се причати и која ће се дуго памтити међу учесницима које очекујемо из преко 70 земаља света. Ово је најава апсолутно светског спектакла“ – изјавио је Дејан Николић директор Београдског маратона.
„Београдски маратон припрема презентациони видео материјал са 31. Београдског маратона и убеђени смо да ће кадрови Београдске филхармоније под небом Београда и под сводовима пилона моста на Ади, уз прелепе визуре Београда, бити магнет за долазак будућих учесника Београдског маратона, али и за све оне који буду препознали лепоте Београда и сву живост и раздраганост живота у њему“ – навео је Николић.
„Неизмерну захвалност дугујемо господину Тасовцу и члановима Београдске филхармоније на овој одлуци да се обогати програм 31.Београдског маратона који на такав начин постаје и врхунски урбани спектакл“ закључио је своју изјаву Дејан Николић.