30/03/22

Šef-dirigent Gabrijel Felc i Beogradska filharmonija nastupaju zajedno sa pijanistom Sonokom Kimom, u petak 1. aprila na Kolarcu (20č). Orkestar izvodi prvi put Bernštajnovo delo „Doba strepnje“, a publiku očekuje i Mocartov klavirski koncert br. 27.

Dva izuzetna, a potpuno različita dela napisana za klavir i orkestar čine program ovog nesvakidašnjeg koncerta. Solista Mocartovog Koncerta za klavir i orkestar u Be-duru i Berštajnovog „Doba strepnje” biće izuzetni korejski pijanista Sonok Kim, pobednik međunarodnih takmičenja, koji u svojoj biografiji pored mnogih angažmana ima upisan i prošlogodišnji debi sa Berlinskom filharmonijom.

Ljubitelji Leonarda Bernštajna, jedne od najistaknutijih muzičkih figura dvadesetog veka, imaće priliku da čuju ostvarenje “Doba strepnje” koje Beogradska filharmonija izvodi prvi put. Nastalo je prema poemi britanskog pesnika Vistana Hjua Odena, a priča prati četiri stranca koji se upoznaju u njujorškom baru tokom rata i izlažu svoja viđenja života. Tako će se kroz kompoziciju, “čuti” njihov razgovor o životnim dobima od rođenja do smrti, simbolična potraga za „praistorijskom srećom“, lamentacija o gubitku životnog oslonca uz sliku noćne zabave sa lјubavnom pričom u džez-stilu, dok se kroz epilog u zoru svi na kraju zadovolјni razilaze, vraćajući se svakodnevnim životima.

Ulaznice su u prodaji na blagajni Beogradske filharmonije kao i onlajn.