30/03/22

Шеф-диригент Габријел Фелц и Београдска филхармонија наступају заједно са пијанистом Соноком Кимом, у петак 1. априла на Коларцу (20ч). Оркестар изводи први пут Бернштајново дело „Доба стрепње“, а публику очекује и Моцартов клавирски концерт бр. 27.
Два изузетна, а потпуно различита дела написана за клавир и оркестар чине програм овог несвакидашњег концерта. Солиста Моцартовог Концерта за клавир и оркестар у Бе-дуру и Берштајновог „Доба стрепње” биће изузетни корејски пијаниста Сонок Ким, победник међународних такмичења, који у својој биографији поред многих ангажмана има уписан и прошлогодишњи деби са Берлинском филхармонијом.

Љубитељи Леонарда Бернштајна, једне од најистакнутијих музичких фигура двадесетог века, имаће прилику да чују остварење “Доба стрепње” које Београдска филхармонија изводи први пут. Настало је према поеми британског песника Вистана Хјуа Одена, а прича прати четири странца који се упознају у њујоршком бару током рата и излажу своја виђења живота. Тако ће се кроз композицију, “чути” њихов разговор о животним добима од рођења до смрти, симболична потрага за „праисторијском срећом“, ламентација о губитку животног ослонца уз слику ноћне забаве са љубавном причом у џез-стилу, док се кроз епилог у зору сви на крају задовољни разилазе, враћајући се свакодневним животима.

Улазнице су у продаји на благајни Београдске филхармоније као и онлајн.