10/05/18

Beogradska filharmonija nastupa sa Albanom Gerhartom, jednim od vodećih svetskih čelista, pod palicom nekadašnjeg šefa-dirigenta Uroša Lajovica, u petak 11. maja (Kolarac, 20h). Pored Martinuovog Koncerta za violončelo, orkestar izvodi čuveno Labudovo jezero Čajkovskog i Okeanide Sibelijusa.

Alban Gerhart već 25 godina oduševlјava publiku širom sveta neodolјivom scenskom pojavom i umetničkom radoznalošću. Pored toga što nastupa u najboljim koncertnim dvоranama sveta, nisu mu strani nastupi na železničkim stanicama, školama, bolnicama, kao i popravnim domovima. Apetit za istraživanje novog repertoara iz prošlosti i sadašnjosti, sa Beogradskom filharmonijom pokazaće u izvođenju energičnog i atraktivnog Martinuovog koncerta.

Zajedno sa dragim gostom, Urošem Lajovicem, orkestar započinje program pričom o morskim sirenama iz Sibelijusovih Okeanida, a zatvara taktovima iz Labudovog jezera. Neprolazna popularnost ovog baleta Čajkovskog inspirisala je čak i Holivud kroz film “Crni labud”. Publika zainteresovana za ovaj koncert iz filharmonijske sezone može kupiti ulaznice za stajanje, sat vremena uoči početka na blagajni Kolarca.