10/05/18

Београдска филхармонија наступа са Албаном Герхартом, једним од водећих светских челиста, под палицом некадашњег шефа-диригента Уроша Лајовица, у петак 11. маја (Коларац, 20 часова). Поред Мартинуовог Концерта за виолончело, оркестар изводи чувено Лабудово језеро Чајковског и Океаниде Сибелијуса.

Албан Герхарт већ 25 година одушевљава публику широм света неодољивом сценском појавом и уметничком радозналошћу. Поред тога што наступа у најбољим концертним дворанама света, нису му страни наступи на железничким станицама, школама, болницама, као и поправним домовима. Апетит за истраживање новог репертоара из прошлости и садашњости, са Београдском филхармонијом показаће у извођењу енергичног и атрактивног Мартинуовог концерта.

Заједно са драгим гостом, Урошем Лајовицем, оркестар започиње програм причом о морским сиренама из Сибелијусових Океанида, а затвара тактовима из Лабудовог језера. Непролазна популарност овог балета Чајковског инспирисала је чак и Холивуд кроз филм “Црни лабуд”. Публика заинтересована за овај концерт из филхармонијске сезоне може купити улазнице за стајање, сат времена уочи почетка на благајни Коларца.