21/12/15

Gudački ansambl Beogradske filharmonije održao je dva koncerta za mališane iz Novog Sada, u petak 18. decembra. Oko hilјadu dece predškolskog i školskog uzrasta slušalo je Vivaldijeva “Četiri godišnja doba”, u novosadskoj Sinagogi.
 
Interaktivnu avanturu “Četiri godišnja doba“ predvodio je glumac Vladimir Aleksić, kako bi klinci bili uvedeni u svet klasične muzike na što zabavniji način. Kroz najinteresantnije delove iz četiri koncerta, četvoro različitih solista, imitiralo je zvuke iz prirode, karakteristične za svako godišnje doba. Jelena Matović, Milјana Popović Materni, Mirjana Nešković i Dušica Mladenović, na svojim violinama su dočarale zvuke godišnjih doba. Zajedno sa svojim kolegama, kroz muziku su predstavile zov ptica, munje i gromove, potočiće, lavež pasa, padanje snega itd.
 
Kroz kontinuirane programe edukacije, Beogradska filharmonija se obraća najmlađoj publici, koju pažlјivo neguje još od malih nogu, kroz koncerte za decu, otvorene probe i interaktivne radionice. Sa želјom da svoje programe učini dostupnim za publiku van Beograda, Filharmonija je novosadske koncerte za najmlađe organizovala u saradnji sa Muzičkom omladinom Novog Sada.