21/12/15

Гудачки ансамбл Београдске филхармоније одржао је два концерта за малишане из Новог Сада, у петак 18. децембра. Око хиљаду деце предшколског и школског узраста слушало је Вивалдијева “Четири годишња доба”, у новосадској Синагоги.
 
Интерактивну авантуру “Четири годишња доба“ предводио је глумац Владимир Алексић, како би клинци били уведени у свет класичне музике на што забавнији начин. Кроз најинтересантније делове из четири концерта, четворо различитих солиста, имитирало је звуке из природе, карактеристичне за свако годишње доба. Јелена Матовић, Миљана Поповић Матерни, Мирјана Нешковић и Душица Младеновић, на својим виолинама су дочарале звуке годишњих доба. Заједно са својим колегама, кроз музику су представиле зов птица, муње и громове, поточиће, лавеж паса, падање снега итд.
 
Кроз континуиране програме едукације, Београдска филхармонија се обраћа најмлађој публици, коју пажљиво негује још од малих ногу, кроз концерте за децу, отворене пробе и интерактивне радионице. Са жељом да своје програме учини доступним за публику ван Београда, Филхармонија је новосадске концерте за најмлађе организовала у сарадњи са Музичком омладином Новог Сада.