13/07/21

Filharmoničari ganuli maestra pesmom zahvalnosti za dugogodišnje prijateljstvo i podršku

Link ka videu – kraj koncerta sa Mehtom https://youtu.be/afec0DZZflU 

Desetominutne stajaće ovacije ispratile su najvećeg svetskog maestra Zubina Mehtu i Beogradsku filharmoniju nakon nastupa koji se krupnim slovima upisao u stranice istorije. Nakon što su ganuli publiku maestralnim izvođenjem simfonija Betovena i Bramsa, usledilo je ogromno iznenađenje za Mehtu.

Beogradska filharmonija se zahvalila svom voljenom prijatelju na dugogodišnjem prijateljstvu i podršci priredivši mu nesvakidašnje iznenađenje. Na desetine horskih pevača „sakrivenih“ u publici su na Tasovčev znak odjednom počeli da pevaju „For He’s a Jolly Good Fellow“ – pesmu koja se peva izuzetnim ljudima u posebnim prilikama. Melodiju su filharmoničari nastavili na svojim instrumentima kao i publika u prepunoj dvorani tako da se orio Kolarac pred dirnutim Mehtom.  

Gigant muzičke scene, jedinstveni Mehta, oduševeljen je iznenađenjem kao i filharmonijskim izvođenjem. Prema njegovim rečima već sama generalna proba je za njega bila najlepša moguća: „Beogradska filharmonija je postali jedan od velikih evropskih orkestara. Treba da budu priznati svuda u Evropi i u svetu. Njihov šef dirigent Gabrijel Felc je uradio izvanredan posao u poslednjih nekoliko godina. Ne mogu da se prepoznaju u odnosu na pre. Ja kao dirigent sam veome srećan svaki put kad se vratim. Svi treba da podrže veličanstvenu Beogradsku filharmonija”, izjavio je maestro uoči Gala koncerta koji će svima ostati u neizbrisivom sećanju.

Tasovac je takođe poklonio maestru korpu punu srpskih delicija kao što su ajvar, ljute papričice i ostali specijaliteti koje Mehta voli, napravljenu od strane svih zaposlenih u Beogradskoj filharmoniji.