13/07/21

Филхармоничари ганули маестра песмом захвалности за дугогодишње пријатељство и подршку

Линк ка видеу – крај концерта са Мехтом https://youtu.be/afec0DZZflU

Десетоминутне стајаће овације испратиле су највећег светског маестра Зубина Мехту и Београдску филхармонију након наступа који се крупним словима уписао у странице историје. Након што су ганули публику маестралним извођењем симфонија Бетовена и Брамса, уследило је огромно изненађење за Мехту.

Београдска филхармонија се захвалила свом вољеном пријатељу на дугогодишњем пријатељству и подршци приредивши му несвакидашње изненађење. На десетине хорских певача „сакривених“ у публици су на Тасовчев знак одједном почели да певају „For He’s a Jolly Good Fellow“ – песму која се пева изузетним људима у посебним приликама. Мелодију су филхармоничари наставили на својим инструментима као и публика у препуној дворани тако да се орио Коларац пред дирнутим Мехтом.  

Гигант музичке сцене, јединствени Мехта, одушевељен је изненађењем као и филхармонијским извођењем. Према његовим речима већ сама генерална проба је за њега била најлепша могућа: „Београдска филхармонија је постали један од великих европских оркестара. Треба да буду признати свуда у Европи и у свету. Нјихов шеф диригент Габријел Фелц је урадио изванредан посао у последњих неколико година. Не могу да се препознају у односу на пре. Ја као диригент сам веоме срећан сваки пут кад се вратим. Сви треба да подрже величанствену Београдску филхармонија”, изјавио је маестро уочи Гала концерта који ће свима остати у неизбрисивом сећању.

Тасовац је такође поклонио маестру корпу пуну српских делиција као што су ајвар, љуте папричице и остали специјалитети које Мехта воли, направљену од стране свих запослених у Београдској филхармонији.