27/03/20

Filharmonija otvara onlajn sezonu emitovanjem prvog Muzičkog piknika

Beogradska filharmonija otvara svoju onlajn sezonu uz pravu atrakciju – snimak prvog koncerta na otvorenom na Ušću 2017. godine. Umesto redovnog petka na Kolarcu, publika će uživati u ekskluzivnom prisećanju na Muzički piknik, u istom terminu od 20 časova ali na filharmonijskom Jutjub Kanalu (petak, 27. mart)

Prvi koncert na otvorenom zajedno sa šefom-dirigentom Gabrijelom Felcom ostao je svima u posebnoj uspomeni, a kao specijalni gost nastupio i voljeni filharmonijski prijatelj, čuveni maestro, Zubin Mehta. Filharmonija je tada okupila više od 25 000 ljudi uz repertoar koji je publika sama birala.

Nedeljama uoči nastupa, publika je bila upitana šta bi želela da sluša ovom prilikom, a one sa najviše glasova orkestar je izveo na koncertu. Tako će se ovom, onlajn prilikom, svi prisetiti ubedljivog pobednika „Dansona“ Markesa, „Valcera“ Šostakoviča, „Igre sablji“ Hačaturijana, Hristićeve „Grlice“, Ravelovog „Bolera“ i još mnogi drugih numera kao i „marševskih“ biseva koji su razmenili dirigenti.