22/02/18

Sa Beogradskom filharmonijom pod upravom dirigenta Fabrisa Bolona nastupa pijanistkinja Tamara Stefanović, u petak 23. februara (Kolarac, 20č). Nakon čuvenog klavirskog koncerta Bramsa, orkestar će izvesti „Morsku sirenu“ Cemlinskog.

Srpska pijanistkinja Tamara Stefanović nastupa u najpoznatijim svetskim koncertnim dvoranama, kao što su njujorški Karnegi Hol, Berlinska filharmonija, Santori Hol u Tokiju i londonskim dvoranama Rojal Albert Hol i Vigmor Hol. Tamara je poznata po širokom repertoarskom dijapazonu, a sa Beogradskom filharmonijom će odsvirati monumentalni Bramsov koncert.

Kompozitor Aleksandar Cemlinski bio je jedna od brojnih „žrtava“ fatalne Alme Šindler, kasnije Maler. Rad na njegovom najizvođenijem delu „Morskoj sireni“, započeo je u vreme velike emotivne krize, nakon što ga je Alma napustila kako bi se udala za čuvenog Gustava Malera. Inspirisan Andersonovom bajkom „Mala sirena“, Cemlinski je komponovao ovo delo sa neobičnom podelom uloga – sebe je prepoznao u liku naivne sirene, a Almu u ulozi princa koji je ostavlјa i ženi se princezom.

Sto ulaznica za stajanje biće u prodaji sat vremena uoči koncerta, odnosno od 19 časova na blagajni Kolarca.