22/02/18

Са Београдском филхармонијом под управом диригента Фабриса Болона наступа пијанисткиња Тамара Стефановић, у петак 23. фебруара (Коларац, 20ч). Након чувеног клавирског концерта Брамса, оркестар ће извести „Морску сирену“ Цемлинског.

Српска пијанисткиња Тамара Стефановић наступа у најпознатијим светским концертним дворанама, као што су њујоршки Карнеги Хол, Берлинска филхармонија, Сантори Хол у Токију и лондонским дворанама Ројал Алберт Хол и Вигмор Хол. Тамара је позната по широком репертоарском дијапазону, а са Београдском филхармонијом ће одсвирати монументални Брамсов концерт.

Композитор Александар Цемлински био је једна од бројних „жртава“ фаталне Алме Шиндлер, касније Малер. Рад на његовом најизвођенијем делу „Морској сирени“, започео је у време велике емотивне кризе, након што га је Алма напустила како би се удала за чувеног Густава Малера. Инспирисан Андерсоновом бајком „Мала сирена“, Цемлински је компоновао ово дело са необичном поделом улога – себе је препознао у лику наивне сирене, а Алму у улози принца који је оставља и жени се принцезом.

Сто улазница за стајање биће у продаји сат времена уочи концерта, односно од 19 часова на благајни Коларца.