25/03/16

Oktet Beogradske filharmonije održaće koncert u sali BGF, u ponedelјak 28. marta 2016. u 19 č, a ulaz je slobodan. Na programu je jedno od najlepših kamernih dela u literaturi klasične muzike – Oktet, Franca Šuberta.
 
Ovim koncertom koji poklanja beogradskoj publici, Oktet najavlјuje gostovanja u Vranju, Leskovcu i Aleksincu, u okviru projekta Filharmonija na Jugu, od 29. do 31. marta.
 
„Publici u Beogradu, Vranju, Leskovcu i Aleksincu izvešćemo Šubertov Oktet, za koji se slobodno može reći da je simfonija za kamerni sastav. Smatram da bi politika svake institucije kulture trebalo da bude usmerena na to da se što kvalitetniji kulturni sadržaji ponude publici udalјenoj od Beograda. Koliko je prilika da posete vrhunski muzički događaj korisna za njih, isto toliko je za nas osmoro veliki izazov taj nastup „izmešten“ iz uobičajene sredine i prostora“, kaže klarinetista Ognjen Popović.
 
Osim Popovića, Oktet Beogradske filharmonije čine koncert-majstor Tijana Milošević kao prva violina, Selena Jakovlјević druga violina, violista Boris Brezovac, violončelista Nemanja Stanković, kontrabasista Boban Stošić, hornista Nikola Ćirić i fagotista Sava Đurić.