25/03/16

Октет Београдске филхармоније одржаће концерт у сали БГФ, у понедељак 28. марта 2016. у 19 ч, а улаз је слободан. На програму је једно од најлепших камерних дела у литератури класичне музике – Октет, Франца Шуберта.

Овим концертом који поклања београдској публици, Октет најављује гостовања у Врању, Лесковцу и Алексинцу, у оквиру пројекта Филхармонија на Југу, од 29. до 31. марта.

„Публици у Београду, Врању, Лесковцу и Алексинцу извешћемо Шубертов Октет, за који се слободно може рећи да је симфонија за камерни састав. Сматрам да би политика сваке институције културе требало да буде усмерена на то да се што квалитетнији културни садржаји понуде публици удаљеној од Београда. Колико је прилика да посете врхунски музички догађај корисна за њих, исто толико је за нас осморо велики изазов тај наступ „измештен“ из уобичајене средине и простора“, каже кларинетиста Огњен Поповић.

Осим Поповића, Октет Београдске филхармоније чине концерт-мајстор Тијана Милошевић као прва виолина, Селена Јаковљевић друга виолина, виолиста Борис Брезовац, виолончелиста Немања Станковић, контрабасиста Бобан Стошић, хорниста Никола Ћирић и фаготиста Сава Ђурић.