01/10/17

Beogradska filharmonija objavljuje spisak imena petsto malih autora i autorki sastava koji su na našu adresu stigli povodom konkursa „Šta je to Filharmonija“.

Iz 48 gradova širom Srbije, kao i iz Crne Gore, pristigli su odgovori na naizgled sasvim jednostavno pitanje: „Šta je to Filharmonija?“ Više stotina radova koji su zatrpali filharmonijsko poštansko sanduče pokazali su svu iskrenost, šarmantnost, neposrednost i duhovitost dečjih mudrih misli.

Žirijem je predsedavala književnica Ivana Dimić, ovogodišnja dobitnica NIN-ove nagrade, kojoj su pomogli direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac, članice produkcije Danica Maksimović, Asja Radonjić i Jelena Milašinović, kao i filharmoničarke Slavica Perić i Tamara Marinković Tomić. Među autorkama i autorima nagrađenih radova nalaze se osnovci iz cele zemlje, od Bajmoka do Prilužja, od Jadranske Lešnice do Velikog Izvora u Halovu.

Spisak dobitnika možete pogledati OVDE.

Svi nagrađeni mališani na poklon će dobiti filharmonijski ranac u kojem se, između ostalih poklona, nalazi Moj prvi CD klasične muzike, u izvođenju i produkciji Beogradske filharmonije. Talentovani dobitnici biće naknadno obavešteni o uručenju poklona.