Languages

VooDoo klavirski duo

VooDoo piano duo sastoji se od dvojice izvrsnih mladih pijanista Vuka Božilovića i Dušana Grozdanovića. Duo je započeo saradnju krajem 2012. godine, na početku prve godine studija u klasi profesorke Sonje Lončar.

Održali su do sada više od deset solističkih koncerata u zemlјi i u inostranstvu. Prvi je održan 2014. godine u galeriji Art-get, a naredne godine održali su koncert u Sali Studentskog kulturnog centra u organizaciji Fakulteta muzičke umetnosti. U novembru 2015. godine održali su solistički koncert u sklopu festivala Keyboard days, na kome su nastupili kao jedini domaći izvođači. Krajem maja 2015. godine, učestvovali su na FESTUM-u svirajući Sen- Sansov Karneval životinja uz pratnju Beogradskih mladih simfoničara pod upravom dirigenta Radana Jovanovića. Nastupili su na promenadnom koncertu, u velikoj Sali Kolarčeve zadužbine, na koncertu katedre za kamernu muziku, 2017. godine, svirajući Valcer Morisa Ravela, kao i 2018. Varijacije na Paganinijevu Lutoslavskog temu kao najbolјi studenti iz klase Sonje Lončar.

Takođe su 2017. godine učestvovali na takmičenju San Donna di Piave u Italiji gde su dobili diplomu i pehar za osvojeno treće mesto. Održali su i dva solistička koncerta u sali muzičke škole Kosta Manojlović, koju su i pohađali, kao i u sali muzičke škole Petar Konjović. Takođe, nastupali su i na koncertima u okviru festivala KULT, na koncertima u Pavilјonu Cvijeta Zuzorić i u CLU Vuk Karadžić. Takođe, bili su učesnici Bolјšoj festivala ruske klasične muzike.

Dobitnici su prve nagrade na Takmičenju mladih pijanista u Nišu 2018. godine.

U oktobru 2018. godine sa velikim uspehom održali su šesnaest koncerata sa orkestrom Beogradske filharmonije u sali Beogradske filharmonije pod dirigentskom palicom Feliksa Mildenbergera.

U martu 2019. godine održali su solistički koncert u sali Studentskog kulturnog centra, takođe, solističkim koncertom su otvorili novu sezonu koncerata Centra lepih umetnosti Gvarnerijus, a krajem godine su izveli dva solistička koncerta u Čengduu, Kina.

U 2021. godini su sa velikim uspehom održali dva solistička koncerta u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, jedan u sklopu novog ciklusa i poslednji u sklopu tradicionalnih promenadnih koncerata na Kolarcu.

Dobitnici su nagrade Olivera Đurđević za najuspešniji kamerni ansambl koju je Fakultet muzičke umetnosti 2018. godine po prvi put dodelio.

Pohađali su masterklas poznatog Bizjak dua koji čine naše poznate pijaniskinje Lidija i Sanja Bizjak kao i LP Dua.

Takođe, duo sarađuje sa brojnim savremenim domaćim kompozitorima i dobitnici su sredstava SOKOJ-a uz pomoć kojih će snimiti kompakt disk sa muzikom domaćih kompozitora.