Languages

VooDoo клавирски дуо

VooDoo piano duo састоји се од двојице изврсних младих пијаниста Вука Божиловића и Душана Гроздановића. Дуо је започео сарадњу крајем 2012. године, на почетку прве године студија у класи професорке Соње Лончар.

Одржали су до сада више од десет солистичких концерата у земљи и у иностранству. Први је одржан 2014. године у галерији Арт-гет, a наредне године одржали су концерт у Сали Студентског културног центра у организацији Факултета музичке уметности. У новембру 2015. године одржали су солистички концерт у склопу фестивала Keyboard days, на коме су наступили као једини домаћи извођачи. Крајем маја 2015. године, учествовали су на ФЕСТУМ-у свирајући Сен-Сансов Карневал животиња уз пратњу Београдских младих симфоничара под управом диригента Радана Јовановића. Наступили су на променадном концерту, у великој Сали Коларчеве задужбине, на концерту катедре за камерну музику, 2017. године, свирајући Валцер Мориса Равела, као и 2018. Варијације на Паганинијеву Лутославског тему као најбољи студенти из класе Соње Лончар.

Такође су 2017. године учествовали на такмичењу San Donna di Piave у Италији где су добили диплому и пехар за освојено треће место. Одржали су и два солистичка концерта у сали музичке школе Коста Манојловић, коју су и похађали, као и у сали музичке школе Петар Коњовић. Такође, наступали су и на концертима у оквиру фестивала КУЛТ, на концертима у Павиљону Цвијета Зузорић и у ЦЛУ Вук Караџић. Такође, били су учесници Бољшој фестивала руске класичне музике.

Добитници су прве награде на Такмичењу младих пијаниста у Нишу 2018. године.

У октобру 2018. године са великим успехом одржали су шеснаест концерата са оркестром Београдске филхармоније у сали Београдске филхармоније под диригентском палицом Феликса Милденбергера.

У марту 2019. године одржали су солистички концерт у сали Студентског културног центра, такође, солистичким концертом су отворили нову сезону концерата Центра лепих уметности Гварнеријус, а крајем године су извели два солистичка концерта у Ченгдуу, Кина.

У 2021. години су са великим успехом одржали два солистичка концерта у Великој дворани Коларчеве задужбине, један у склопу новог циклуса и последњи у склопу традиционалних променадних концерата на Коларцу.

Добитници су награде Оливера Ђурђевић за најуспешнији камерни ансамбл коју је Факултет музичке уметности 2018. године по први пут доделио.

Похађали су мастерклас познатог Бизјак дуа који чине наше познате пијанискиње Лидија и Сања Бизјак као и LP Дуа.

Такође, дуо сарађује са бројним савременим домаћим композиторима и добитници су средстава СОКОЈ-а уз помоћ којих ће снимити компакт диск са музиком домаћих композитора.