Languages

Višnja Popov

Mecosopran Višnja Popov rođena je 4. decembra 1986. godine u Zrenjaninu. Diplomirala je i stekla master diplomu na Akademiji lepih umetnosti u Beogradu, u klasi mr Vesne Opsenice. Godine 2012. upisala je specijalističke studije solo pevanja na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Nikole Mijailovića. Tokom 2014. godine, usavršavala je vokalnu tehniku kod prof. Biserke Cvejić. Završila je i naprednu obuku u Operskom studiju Borislav Popović Narodnog pozorišta u Beogradu u trajanju od dve sezone (2013–2015).

 

Dok je bila član Operskog studija, tumačila je uloge Fenene u Verdijevom Nabuku 2014. godine, kao i Suzuki u Pučinijevoj Madam Baterflaj 2015. godine. Iste godine nastupila je kao solista u Rekvijemu Đuzepea Verdija na glavnom gradskom trgu u Stepanakertu, u regionu Nagorno-Karabah. Tokom 2016. godine, nekoliko puta je nastupila u ulozi Madalene (u operi Rigoleto Đuzepea Verdija) u Makedonskom narodnom pozorištu u Skoplјu, učestvovala je na operskom festivalu BELEF u Kapetan Mišinom zdanju u Beogradu, a sa Zrenjaninskom filharmonijom je nastupila na Trgu slobode u Zrenjaninu. Višnja Popov je učestvovala i u Letnjem programu Međunarodnog instituta za vokalne umetnosti u Nјujorku, gde je sarađivala sa istaknutim američkim stručnjacima poput Rut Falkon, Džoan Dornman, Minjon Dan i Hemdi Kfir.

 

Ove godine Višnja Popov je debitovala i u ulozi Olge (u operi Evgenije Onjegin P. I. Čajkovskog), u Narodnom pozorištu u Beogradu.

 

Takođe, učestvovala je i na brojnim majstorskim kursevima operskog pevanja i sarađivala sa Lučanom D’Intino, Ljubom Kazarnovskajom, Lili Ilijevom, Marijanom Mijanović, Dženifer Larmor, Đorđem Nešićem, Darinom Takovom i Robertom Skandjucijem.