Languages

Вишња Попов

Мецосопран Вишња Попов рођена је 4. децембра 1986. године у Зрењанину. Дипломирала је и стекла мастер диплому на Академији лепих уметности у Београду, у класи мр Весне Опсенице. Године 2012. уписала је специјалистичке студије соло певања на Факултету музичке уметности у Београду, у класи проф. Николе Мијаиловића. Током 2014. године, усавршавала је вокалну технику код проф. Бисерке Цвејић. Завршила је и напредну обуку у Оперском студију Борислав Поповић Народног позоришта у Београду у трајању од две сезоне (2013–2015).

 

Док је била члан Оперског студија, тумачила је улоге Фенене у Вердијевом Набуку 2014. године, као и Сузуки у Пучинијевој Мадам Батерфлај 2015. године. Исте године наступила је као солиста у Реквијему Ђузепеа Вердија на главном градском тргу у Степанакерту, у региону Нагорно-Карабах. Током 2016. године, неколико пута је наступила у улози Мадалене (у опери Риголето Ђузепеа Вердија) у Македонском народном позоришту у Скопљу, учествовала је на оперском фестивалу БЕЛЕФ у Капетан Мишином здању у Београду, а са Зрењанинском филхармонијом је наступила на Тргу слободе у Зрењанину. Вишња Попов је учествовала и у Летњем програму Међународног института за вокалне уметности у Њујорку, где је сарађивала са истакнутим америчким стручњацима попут Рут Фалкон, Џоан Дорнман, Мињон Дан и Хемди Кфир.

 

Ове године Вишња Попов је дебитовала и у улози Олге (у опери Евгеније Оњегин П. И. Чајковског), у Народном позоришту у Београду.

 

Такође, учествовала је и на бројним мајсторским курсевима оперског певања и сарађивала са Лучаном Д’Интино, Љубом Казарновскајом, Лили Илијевом, Маријаном Мијановић, Џенифер Лармор, Ђорђем Нешићем, Дарином Таковом и Робертом Скандјуцијем.